Cherry chocolate cayenne cupcakes

Serverar: 12 portioner

Cherry chocolatechip muffins, cacao och cayenne-frosting mums!

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1 dl råsocker
  • 3/4 dl honung
  • 1 dl mjölk
  • ½ burk lätt crème fraiche
  • 5 dl vetemjöl
  • 2½ tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 dl körsbärsjuice
  • Ca 100 g hackad mörk block
  • 24-36 körsbär
  • Frosting
  • 120 g smält margarin
  • 1,5-2 dl kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,4 dl mjök
  • Ca 5 dl florsocker
  • 2 tsk cayennepeppar
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg, socker och honung jag brukar micra hård-honungen så den blir rinnig, det är lättare att vispa poröst i en stor skål, rör sedan i mjölken och crème fraichen. Häll i resterand mjölblandning som sedan försiktigt rörs ned i den fluffiga äggsmeten. När jag fördelat smeten i formarna tryckte jag ner 2-3 delade och urkärnade, färska eller inlagda körsbär i mitten på varje form.
    2. Fördela smeten i 12 stora amerikanska muffinsformar, eller i muffinsplåt, och grädda i 225 grader 15-20 minuter.
    3. Gör frostingen medan dom gräddas. Rör ner kakaon och hälften av florsockret i det något svalnade smälta smöret, häll i hälften av mjölken och plutta i lite florsocker och mjölk i taget tills frostingen är lagom hård. Spritsa ut chokladkrämen i ett snyggt mönster och dekorera.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    20-25
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben