Chocolate cherry cola cupcakes

Serverar: 12 portioner

Tid: 1 timme

Chokladmuffins med körsbär och bitar av mörk choklad.Toppade med vispad grädde smaksatt med cola, körsbär och kakao.

Ingredienser

  • 50 gram grovt hackade pecannötter
  • 5 dl mörkröda bigarråer ur kärnade och delade
  • 50 gram grovt hackad mörk choklad
  • 115 gram smör
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 4 msk kakao
  • ½ tsk salt
  • 2,4 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 mogen mosad banan
  • 1,2 dl mjölk
  • 3 dl vispgrädde
  • 1-3 tsk cola extrakt (soda stream extrakt), eller reducerad coca cola
  • 12 bigarråer, gärna med kvisten kvar
  • 1 msk kakao
  • Instruktioner

    1. Lägg 12 muffinsformar i en muffinsplåt, eller stadigare formar på en vanlig plåt.
    2. Sätt ugnen på 175 grader.
    3. Smält smör och vispa ihop med strösocker. Vispa ner äggen, ett i taget. Vispa ner mjölken och den mosade bananen.
    4. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver, kakao, salt och vaniljsocker.
    5. Vispa ner mjölblandningen tillsammans med pecannötterna, bigarråerna och den hackade chokladen i smeten och vispa tills det precis blivit en jämn smet.
    6. Fördela smeten i muffinsformarna och grädda i cirka 15-20 minuter mitt i ugnen.
    7. Vispa upp grädden och smaksätt med cola, ta lite i taget och smaka av, grädden ska helst inte bli för lös. Om man vill reducera Coca cola, häll upp cirka 33 cl av drycken i en kastrull och låt reducera ner på medel värme i cirka 25 min, det brukar vara lagom när det är cirka 0,5 dl kvar. Låt svalna helt innan den vispas ner i grädden.
    8. Dekorera dina av svalnade muffins med spritsad grädde, körsbär och pudra med lite kakao på toppen.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    20-25
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben