Här kommer ett recept jag hitta i dagens tidning.
Spännande att använda lavendelblommor i maten .
Rostat fullkornsbröd får en nötig smak som passar till getost och lavendel.
Ingredienser
4 skivor mörkt fullkornsbröd
2 msk lavendelblommor
Smör
150 g chevré
½ rödlök
2 msk flytande honung
Blandade salladsblad
Olivolja av bra kvalitet
Instruktioner
Rosta fullkornsbröden ganska hårt. Bred på smör om du vill ha det.
Skär osten i skivor, dela skivorna om det behövs och placera ut på bröden. Toppa med rödlöksringsar, honung och lavendel.
Gratinera i 225 grader i 5-10 minuter eller tills osten fått lite färg. Ringla över lite extra honung och strö över några färska blommor innan servering.
Lägg mackorna på en bädd av blandade salladsblad som dressats med lite fin olivolja.