Chevré chaud med lavendel och fullkornstoast

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Här kommer ett recept jag hitta i dagens tidning. Spännande att använda lavendelblommor i maten . Rostat fullkornsbröd får en nötig smak som passar till getost och lavendel.

Ingredienser

  • 4 skivor mörkt fullkornsbröd
  • 2 msk lavendelblommor
  • Smör
  • 150 g chevré
  • ½ rödlök
  • 2 msk flytande honung
  • Blandade salladsblad
  • Olivolja av bra kvalitet
  • Instruktioner

    1. Rosta fullkornsbröden ganska hårt. Bred på smör om du vill ha det.
    2. Skär osten i skivor, dela skivorna om det behövs och placera ut på bröden. Toppa med rödlöksringsar, honung och lavendel.
    3. Gratinera i 225 grader i 5-10 minuter eller tills osten fått lite färg. Ringla över lite extra honung och strö över några färska blommor innan servering.
    4. Lägg mackorna på en bädd av blandade salladsblad som dressats med lite fin olivolja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben