Chévre- och morotssoppa

Serverar: 4 portioner

En god GI-soppa som värmer i dessa tider.

Ingredienser

  • 500 g morötter
  • 1 gul lök
  • 5 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk örtkrydda utan salt
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 100 g chévreost
  • Salt
  • Peppar
  • Några kvistar färsk timjan
  • 4 skivor fullkornsbröd
  • 1 msk olivolja
  • Instruktioner

    1. Skala morötterna, dela dem i mindre bitar eller slantar. Skala och hacka löken. Koka upp vatten och tillsätt morötterna, löken, saltet och örtkryddan. Koka tills morötterna är mjuka och tillsätt därefter crème fraiche och det mesta av chévreosten. Mixa soppan slät med mixerstav.
    2. Smaka av med salt och peppar. Häll upp soppan i skålar och smula resten av chévreosten över, repa några blad timjan över varje portion. Dela brödet i mindre bitar och stek dem i olja på ganska varm stekpanna. Servera dem ovanpå soppan.

    Liknande recept

    3.5
    20 min
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben