Chèvrecheesecake med citrusgrädde

Serverar: 16 portioner

Cheesecake med mascarpone, chèvre mm Med en citrusgelé av glögg, toppad med clementinklyftor Passar på buffébordet, som förrätt vid advent och i jultider...

Ingredienser

  • 200 g digestivekex
  • 75 g pekannötter
  • 75 g smör
  • Fyllning
  • 2 dl créme fraiche
  • 250 g mascarpone, italiensk färskost
  • 250 g chèvre, getost
  • 2 msk akaciahonung
  • 2 msk majsstärkelse
  • 2 ägg
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • Citrusgelé
  • 4 gelantinblad
  • 2 dl glögg, t ex Blossa clementin eller apelsin lättglögg
  • 1 dl vatten
  • ¾ dl vit sirap
  • 1 lime, pressad saft
  • 2 msk pressad apelsinsaft
  • Garnera med
  • 1 burk konserverade mandarinklyftor
  • Burk med innehåll 298 g
  • Instruktioner

    1. Ugn 150°
    2. Botten: Mixa digestivekexen och pekannötterna i matberedaren med kniven monterad. Smält smöret och tillsätt det och kör till en smidig massa.
    3. Kläm fast ett bakplåtspapper i en en kvadratisk bakform med löstagbar botten, ca 23x23 cm. Klipp bort papperet runt ytterkanten. Fördela smulorna i formen och tryck ihop dem. Grädda i ca 10 minuter.
    4. Fyllning: Mixa créme fraiche med mascarpone och chèvre. Tillsätt akaciahonung, majsstärkelse, ägg, salt och peppar. Bred blandningen över kakbotten. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 50 minuter, eller tills fyllningen stelnar. Ta ut kakan och låt den kallna helt.
    5. Citrusgelé: Blötlägg gelantinbladen i kallt vatten 5 minuter. Häll glögg, vatten, vit sirap, urkramade gelantinblad, lime- och apelsinsaft i en kastrull. Värm under omrörning tills gelantinet smälter. Låt svalna tills gelén blir lite trögflytande.
    6. Bred gelén över kakan med en sked. Låt kakan stå kallt i ca 4 timmar, så att gelén stelnar.
    7. Ta ut 16 stycken rundlar ur cheesecaken med en utstickare/mått som är ca 5 cm i diameter. Garnera med mandarinklyftor och lägg upp på serveringsfat.
    8. Lycka till! Smaklig måltid.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben