Chèvrecheesecake med citrusgrädde
Cheesecake med mascarpone, chèvre mm
Med en citrusgelé av glögg, toppad med clementinklyftor
Passar på buffébordet, som förrätt vid advent och i jultider...
Ingredienser
200 g digestivekex
75 g pekannötter
75 g smör
Fyllning
2 dl créme fraiche
250 g mascarpone, italiensk färskost
250 g chèvre, getost
2 msk akaciahonung
2 msk majsstärkelse
2 ägg
1 krm nymald svartpeppar
Citrusgelé
4 gelantinblad
2 dl glögg, t ex Blossa clementin eller apelsin lättglögg
1 dl vatten
¾ dl vit sirap
1 lime, pressad saft
2 msk pressad apelsinsaft
Garnera med
1 burk konserverade mandarinklyftor
Burk med innehåll 298 g
Instruktioner
- Ugn 150°
- Botten: Mixa digestivekexen och pekannötterna i matberedaren med kniven monterad.
Smält smöret och tillsätt det och kör till en smidig massa.
- Kläm fast ett bakplåtspapper i en en kvadratisk bakform med löstagbar botten, ca 23x23 cm.
Klipp bort papperet runt ytterkanten.
Fördela smulorna i formen och tryck ihop dem.
Grädda i ca 10 minuter.
- Fyllning: Mixa créme fraiche med mascarpone och chèvre. Tillsätt akaciahonung, majsstärkelse, ägg, salt och peppar.
Bred blandningen över kakbotten. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 50 minuter, eller tills fyllningen stelnar.
Ta ut kakan och låt den kallna helt.
- Citrusgelé: Blötlägg gelantinbladen i kallt vatten 5 minuter. Häll glögg, vatten, vit sirap, urkramade gelantinblad, lime- och apelsinsaft i en kastrull.
Värm under omrörning tills gelantinet smälter.
Låt svalna tills gelén blir lite trögflytande.
- Bred gelén över kakan med en sked. Låt kakan stå kallt i ca 4 timmar, så att gelén stelnar.
- Ta ut 16 stycken rundlar ur cheesecaken med en utstickare/mått som är ca 5 cm i diameter.
Garnera med mandarinklyftor och lägg upp på serveringsfat.
- Lycka till! Smaklig måltid.
Liknande recept
Kommentarer (0)