Chévrecheesecake med hjortron

Den här cheesecaken är en försvenskad variant med hjortron och mild getost. Använd helst en mjuk och färsk getost.

Ingredienser

  • 200 g digestivekex
  • 1 ägg
  • Fyllning och dekor
  • 3 ägg
  • 1 dl socker
  • 100 g färsk getost (chévre)
  • 400 g philadelphiaost
  • 250 g kesella lätt
  • 1 ½ dl hjortronsylt
  • Hjortronsylt till dekor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Klä botten av en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter med bakplåtspapper.
    2. Krossa kakorna till ganska fina smulor i en mortel eller matberedare. Tillsätt ägget och arbeta ihop till en smulig massa. Tryck ut massan i botten av formen i ett jämnt lager. Grädda botten i mitten av ugnen i 8-10 minuter eller tills den börjar få lite färg.
    3. Vispa ihop ägg och socker lätt. Rör ihop de tre färskostsorterna till en jämn blandning och tillsätt äggsmeten lite i taget. Rör även ner hjortronsylten och häll smeten i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175 grader i knappt 35 minuter.
    4. Kakan kommer fortfarande vara lite lös i mitten men stelnar i kylen. Låt svalna och förvara sedan kallt. Bred ett lager hjortronsylt över kakan strax före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben