Chévrecheesecake med citrusgelé

Serverar: 16 portioner

Salt möter sött i denna ljuvliga cheesecake.

Ingredienser

  • 200 g digestivekex
  • 75 g pekannötter
  • 75 g smör
  • Fyllning
  • 2 dl créme fraiche
  • 150 g mascarponeost
  • 250 g chévre, getost
  • 2 msk akaciahonung
  • 2 msk majsstärkelse
  • 2 ägg
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • Citrusgelé
  • 4 gelatinblad
  • 2 dl glögg tex Blossa clementin eller apelsinjuice
  • 1 dl vatten
  • 3/4 dl vit sirap
  • Pressad saft av 1 lime
  • 2 msk pressad apelsinsaft
  • Garnering
  • 1 burk mandarinklyftor, á ca 310g
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150 grader.
    2. Mixa digestivekexen och pekannötter i en matberedare med kniven monterad. Smält smöret och tillsätt det och kör till en smulig massa.
    3. Kläm fast ett bakplåtspapper i en kvadratisk bakform med löstagbar botten, ca 23x23 cm. Klipp bort papperet runt ytterkanten. Fördela smulorna i formen och tryck ihop dem. Grädda i ca 10 minuter.
    4. Mixa créme fraiche med mascarpone och chévre. Tillsätt honung, majsstärkelse, ägg och peppar. Bred blandningen över kakbottnen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 50 minuter eller tills fyllningen stelnar. Ta ut kakan och låt den kallna helt.
    5. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Häll glögg, vatten, vit sirap, urkramade gelatinblad, lime- och apelsinsaft i en kastrull. Värm under omrörning tills gelatinet smälter. Låt svalna tills gelén blir lite trögflytande.
    6. Bred gelén över kakan med en sked. Låt kakan stå kallt i ca 4 timmar, så att gelén stelnar. Ta ut 16 stycken rundlar av cheesecaken med en utstickare/mått som är ca 5 cm i diameter. Garnera med mandarinklyftor och lägg upp på ett serveringsfat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben