Cranks citrusgelé med carrageen

Serverar: 6-8 portioner

David Canters recept på Citrus Jelly with Carrageen. Carrageen har en alldeles egen smak och gör citrusgelén mörk och ogenomskinlig. http://www.alg-borje.se/?p=vil&c1=Kosttillskott&c2=Carrageen Urmodern till alla västerländska vegetariska restauranger, Cranks på Carnaby Street i London, öppnade 1961 och utvecklades snart till en framgångsrik kedja fram till i början av 80-talet då en av de tre grundarna/ägarna, David Canter, hastigt gick bort. Cranks såldes till Guinness och expanderade – till döds. Efter ett antal fåfänga försök, av olika ägare med vitt skilda intressen, att rädda konceptet Cranks, finns i dag bara en enda Cranks kvar – i Totnes Devonshire. David Canters recept lever dock vidare.

Ingredienser

  • Gelé
  • 6 dl vatten
  • 25 g carrageen
  • 2 citroner
  • 1 apelsin
  • 100 g råsocker, el. rörsocker
  • Garnering
  • Gröna druvor, mogna
  • Instruktioner

    1. Häll vatten och carrageen i en kastrull tillsammans med skalet från citrusfrukten. Koka upp blandningen och låt den sjuda i 15 minuter.
    2. Pressa saften ut citrusfrukterna och häll den i den varma vätskan. Häll sockret i en skål, sila den varma vätskan över sockret och rör om tills sockret är helt löst.
    3. Häll upp i en glasskål och låt det stå tills det stelnar. Garnera med mogna gröna druvor.

    Liknande recept

    4
    1 h 30 min
    20
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben