Cranks sötsura rädisor

David Canters recept på Sweet n'Sour Radishes. Urmodern till alla västerländska vegetariska restauranger, Cranks på Carnaby Street i London, öppnade 1961 och utvecklades snart till en framgångsrik kedja fram till i början av 80-talet då en av de tre grundarna/ägarna, David Canter, hastigt gick bort. Cranks såldes till Guinness och expanderade – till döds. Efter ett antal fåfänga försök, av olika ägare med vitt skilda intressen, att rädda konceptet Cranks, finns i dag bara en enda Cranks kvar – i Totnes Devonshire. David Canters recept lever dock vidare.

Ingredienser

  • 1 knippe rädisor
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 msk råsocker, el. rörsocker
  • 1 tsk ljusa sesamfrön
  • Instruktioner

    1. Ansa rädisorna och tag dem en och en i handen. Rulla runt den mot den vassaste sidan av ett rivjärn så att de "skadas" en aning. Lägg dem i ett enda lager på en tallrik och strö saltet över. Låt dra i 10 minuter. Skölj av dem och torka torrt med papper.
    2. Blanda övriga ingredienser och häll över rädisorna som flyttats till ett högt kärl. Täck över och låt marinera över natt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben