Cranks majonnäs - LCHF

Tid: 15 minuter

David Canters recept på Mayonnaise. Urmodern till alla västerländska vegetariska restauranger, Cranks på Carnaby Street i London, öppnade 1961 och utvecklades snart till en framgångsrik kedja fram till i början av 80-talet då en av de tre grundarna/ägarna, David Canter, hastigt gick bort. Cranks såldes till Guinness och expanderade – till döds. Efter ett antal fåfänga försök, av olika ägare med vitt skilda intressen, att rädda konceptet Cranks, finns i dag bara en enda Cranks kvar – i Totnes Devonshire. David Canters recept lever dock vidare.

Ingredienser

  • 1 st ägg
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk fransk senap
  • 2 tsk vinäger
  • 3 dl olja
  • Instruktioner

    1. Temperera alla råvaror till rumstemperatur.
    2. Knäck ägget i en mixer. Tillsätt salt, senap och vinäger. Kör 10 sek för att lösa saltet. Medan mixern sedan är på häller man långsamt oljan genom hålet i locket.
    3. Majonnäsen blir allt tjockare ju mer olja som tillsätts.

    Liknande recept

    3.3
    1 h 15 min
    4
    12

    Kommentarer (1)

    evaullabritt 10 september 2013

    Jättebra majonnäs men jag var nog lite snål på senapen. Ska ta lite mer nästa gång. Smaksatte med lite citronsaft. Jttdegott till harricote vertes. Måste erkänna att jag ofta misslyckas med majonnäs, men den här gången gick det bra. Tack för receptet.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben