Cranks morotskaka

Serverar: 1 portioner

Tid: 55 minuter

En god kaka.

Ingredienser

  • 3 dl morötter, finrivna, 150g
  • 1 3/4 dl grahamsmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk mald kanel
  • 1/2 tsk riven muskotnöt
  • 1 1/2 dl kokosflingor
  • 1 dl russin
  • 2 ägg
  • 2 dl råsocker, eller vanligt strösocker
  • 5 msk solrosolja
  • Glasyr
  • 1 liten ask Philadelphia Cream cheese, 62 g
  • 50 g mjukt smör
  • 1 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 200°. Smörj och bröa en rund form. Finriv morötterna. Blanda och finfördela dessa (med hjälp av två gafflar) med mjöl, bakpulver, kanel, muskot, kokos och russin. Vispa äggen och sockret mycket pösigt. Rör ner oljan och de torra ingredienserna. Häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen ca 25 min. Låt kakan ånga av och stjälp upp den.
    2. Tips: Man kan också breda en amerikansk glasyr över kakan. Rör ihop: 1 liten ask Philadelphia Cream cheese (62g), 50 g mjukt smör, 1 dl florsocker, 1 tsk vaniljsocker. Bred glasyren över kakan och låt stelna i kylskåp. Färdig kaka kan frysas, eller håller flera dagar i kyl.

    Liknande recept

    4.8
    3 h
    8-12
    32
    5
    1 h 30 min
    1
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben