Cranks´ grahamsbullar

Serverar: 20 portioner

De godaste matbullar som finns, är dessutom relativt lätta och snabba att göra. Kommer från vegetariska restaurangkedjan Cranks i England. Är ljuvliga med bara ost, eller lyxvarianten brieost, sallad och hemlagad tomatpesto.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 7 dl ljummet vatten 37 grader
  • 1 msk havssalt
  • 2 msk honung
  • 10 dl grahamsmjöl
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 msk mjölk
  • Instruktioner

    Blanda jäst, vatten, honung och salt. Låt stå och dra en kvart. Rör sedan ner mjölet och knåda degen ordentligt. Baka ut till bullar. Låt jäsa på smord plåt ca 30 min. Pensla med mjölk och grädda ca 20 min i 200 graders ugnsvärme.

    Liknande recept

    4
    1 h 30 min
    20
    1

    Kommentarer (1)

    fen0mena 27 februari 2009

    Helt ok bröd. + för att det bara är en jäsning! Mina blev dock lite torra, ska prova med kortare tid i ugnen nästa gång. Jag penslade med mjölk o strödde sen linfrön över. Gott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben