Goda grahamsbullar

Serverar: 30 portioner

Lättbakade och goda bullar.

Ingredienser

  • 6 dl mjölk (3 % fett)
  • 100 g jäst för söta degar
  • 100 g rumsvarmt smör eller margarin
  • 1 dl sirap
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk malda pomeransskal
  • Ca 1 l grahamsmjöl
  • Ca 7 dl vetemjöl
  • Garnering
  • Solros- eller sesamfrön
  • Instruktioner

    1. Värm mjölken till 37 grader (fingervarmt).
    2. Smula ner jästen i en degskål och häll över degvätskan (mjölken). Rör om så att jästen löser sig.
    3. Klicka i matfettet och tillsätt övriga ingredienser men spara 1 dl av vetemjölet till utbakningen. Arbeta degen tills den känns smidig.
    4. Jäs degen övertäckt med bakduk i 40 minuter.
    5. Knåda degen smidig på mjölat bakbord. Dela degen i ca 30 delar och rulla dem till runda bullar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper och låt bullarna jäsa i 30-40 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
    6. Pensla bullarna med vatten och strö på önskad garnering. Grädda mitt i ugnen, 12-15 minuter.
    7. Låt bullarna svalna på galler under bakduk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben