Grahamsbullar

Serverar: 20 portioner

Tid: 1 timme

Goda matbullar.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 3 dl ljummet vatten
  • 50 g smält smör
  • 1 tsk salt
  • 1 msk socker
  • 5 dl vetemjöl
  • 3 dl grahamsmjöl
  • Filmjölk till pensling
  • Vallmofrön
  • Instruktioner

    Smula jästen i en degbunke , smält smör och blanda i vatten tills fingervarm blandning. Häll smör och vattenblandningen över jästen och rör tills jästen smält. Tillsätt vetemjöl och grahamsmjölet och rör snabbt ihop till en deg. Forma lagom stora bullar och lägg på bakplåt , låt jäsa i ca 40 minuter under bakduk. Pensla bullarna med filmjölk. Strö sedan vallmofrö över och grädda dem i 10-12 minuter i ugn i 225 º värme .

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben