Gör gärna dubbel sats för de här bullarna går fort åt.
Ingredienser
1 pkt jäst
50/100 gr margarin
4 dl mjölk
2 tsk salt
4 tsk råsocker/vanligt socker eller sirap
3 dl grahamsmjöl
ca 7 dl vetemjöl (gärna mindre)
1 dl vetegroddar
Instruktioner
Gör så här:
Sätt ugnen på 250 grader.
Smula sönder jästen i en bunke.
Smält matfettet i en kastrull på svag värme.
Ta kastrullen från värmen.
Tillsätt mjölken och låt blandningen bli fingervarm.
Häll blandningen över jästen och rör om.
Tillsätt salt, socker, grahamsmjöl/cirka 5 dl av vetemjölet och vetegroddarna
Arbeta degen kraftigt för hand eller i en matberedare.
Arbeta in lite mera mjöl om degen verkar för lös.
Lägg en bakduk över degen och låt den jäsa 15-30 minuter.
Smörj en plåt eller klä den med bakplåtspapper.
Ta upp degen på lätt mjölat bakbord.
Arbeta den smidig och tillsätt eventuellt lite mera mjöl om det behövs.
Rulla ut degen till två 30 centimeter långa längder.
Dela längderna i 8 lika stora bitar.
Större/mindre moderera själv.
Forma bitarna till släta bullar eller som jag gör..
Lägg de på plåten delade i sin enkelhet.
Låt vila under bakduk.
Låt dem jäsa på en varm plats tills de vekar lätta och porösa, cirka 20-30 minuter.
Pensla med en äggula uppvispat i lite vatten.
Goda! Lättbakade också, jag lät dem jäsa 25 minuter båda gångerna, och gjorde dubbelt så många (19 st). Barnen gillade dem också, mumsiga!
Övergoda! Har bakat dessa ett antal gånger nu och jag håller mig till dom! Bakar inga andra bullar (: 5p!
Jättelätta att göra och smakar jättegott!! Rekommenderar absolut dessa=)
jag är suuuugen!imorgon skall jag pröva ,hoppas...