Grahamsbullar

Serverar: 8-10 portioner

Gör gärna dubbel sats för de här bullarna går fort åt.

Ingredienser

  • 1 pkt jäst
  • 50/100 gr margarin
  • 4 dl mjölk
  • 2 tsk salt
  • 4 tsk råsocker/vanligt socker eller sirap
  • 3 dl grahamsmjöl
  • ca 7 dl vetemjöl (gärna mindre)
  • 1 dl vetegroddar
  • Instruktioner

    1. Gör så här: Sätt ugnen på 250 grader.
    2. Smula sönder jästen i en bunke.
    3. Smält matfettet i en kastrull på svag värme.
    4. Ta kastrullen från värmen. Tillsätt mjölken och låt blandningen bli fingervarm.
    5. Häll blandningen över jästen och rör om.
    6. Tillsätt salt, socker, grahamsmjöl/cirka 5 dl av vetemjölet och vetegroddarna
    7. Arbeta degen kraftigt för hand eller i en matberedare. Arbeta in lite mera mjöl om degen verkar för lös.
    8. Lägg en bakduk över degen och låt den jäsa 15-30 minuter.
    9. Smörj en plåt eller klä den med bakplåtspapper.
    10. Ta upp degen på lätt mjölat bakbord. Arbeta den smidig och tillsätt eventuellt lite mera mjöl om det behövs.
    11. Rulla ut degen till två 30 centimeter långa längder. Dela längderna i 8 lika stora bitar. Större/mindre moderera själv.
    12. Forma bitarna till släta bullar eller som jag gör.. Lägg de på plåten delade i sin enkelhet. Låt vila under bakduk. Låt dem jäsa på en varm plats tills de vekar lätta och porösa, cirka 20-30 minuter. Pensla med en äggula uppvispat i lite vatten.
    13. Grädda mitt i ugnen 7-10 minuter.
    14. Låt bröden svalna på ett galler under en bakduk.
    15. Jättegoda!

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    zotiz 30 juni 2009

    Goda! Lättbakade också, jag lät dem jäsa 25 minuter båda gångerna, och gjorde dubbelt så många (19 st). Barnen gillade dem också, mumsiga!

    Youneeq 29 mars 2010

    Övergoda! Har bakat dessa ett antal gånger nu och jag håller mig till dom! Bakar inga andra bullar (: 5p!

    johabjal100 22 februari 2011

    Jättelätta att göra och smakar jättegott!! Rekommenderar absolut dessa=)

    olretass 19 april 2012

    jag är suuuugen!imorgon skall jag pröva ,hoppas...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben