Grahamsbullar med russin

Serverar: 20 portioner

Tid: 1 timme 45 minuter

Rustika frukostbullar som dessa är praktiska att ha i frysen.

Ingredienser

  • 50 g smör eller margarin
  • 5 dl mjölk
  • 1 pkt jäst (50 g)
  • 1 msk salt
  • 2 dl russin
  • 1 l grahamsmjöl
  • 3-4 dl vetemjöl special
  • Instruktioner

    Smält matfettet i en kastrull. Tillsätt mjölken och låt vätskan bli fingervarm, 37 grader. Smula jästen i en bunke. Häll över lite av degvätskan och rör tills jästen har löst sig. Tillsätt resten av degvätskan, salt, russin, grahamsmjöl och så mycket vetemjöl att degen blir smidig. Låt degen jäsa övertäckt ca 40 min på en rumsvarm och dragfri plats. Tag upp och knåda degen på ett mjölat bord. Dela degen i ca 20 bitar och rulla varje bit till en rund bulle. Lägg bullarna på bakplåtspappersklädda plåtar. Låt bullarna jäsa övertäckta ytterligare ca 20 min. Sätt ugnen på 250 grader. Grädda bullarna mitt i ugnen ca 8 min. Låt dem kallna på galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    cinaoptimist 25 maj 2011

    jätteenkelt att göra o jättegott bröd !

    maria_wijk 12 november 2011

    Perfekt sälta och lagomt rustikt.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben