Chèvrecheesecake med lingonkräm

Lyxig cheesecake från USA.

Ingredienser

  • Botten
  • Ca 12 digestivekex
  • 75 g smält smör
  • Fyllning
  • 400 g cream cheese
  • 400 g chèvre
  • 2 ½ dl strösocker
  • 2 msk mjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • ½ tsk salt
  • 4 ägg
  • Lingonkräm
  • 2 dl Kesella
  • 1-1½ dl lingon
  • ½-1 dl florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175º.
    2. Kör kex och smör i matberedare till en smulig massa. Tryck ut blandningen på botten av en springform och ställ kallt medan fyllningen görs i ordning.
    3. Vispa ihop cream cheese, chèvre och socker. Blanda i vetemjöl, vaniljsocker och salt till en slät smet. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör ordentligt.
    4. Häll fyllningen i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 tim. Kakan kommer fortfarande att kännas lös när den tas ut men stelnar när den kallnat.
    5. Låt kakan kallna helt och lossa sedan försiktigt från kanten av formen med en kniv. Kakan är godast om den får stå i kylen över natten.
    6. Blanda ingredienserna till lingonkrämen och bred över kakan före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben