Rik riddare med päron och lingonkräm

Serverar: 4 portioner

346 kalorier per portion Det karamelliserade, krispiga och söta brödet toppas med friskheta päron och syrliga lingon.

Ingredienser

  • 4 skivor vitt bröd
  • 2 msk smör
  • 1 msk socker
  • Färsk mynta till servering
  • Päron i lag
  • 2 päron
  • 3 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 2 msk färskriven ingefära
  • Lingonkräm
  • ½ dl rårrörda lingon
  • 250 g kesella 10%
  • Instruktioner

    1. Päron i lag: Skala och skär päronen i tunna klyftor. Koka upp vatten, socker och ingefära. Tillsätt päronen, koka upp och låt koka i ca 3 minuter. Låt päronen svalna i lagen.
    2. Lingonkräm: Rör sammans lingon, kesella.
    3. Stek brödet gyllene i smöret på båda sidor. Sttrö ett tunt lager socker på ena sidan och vänd ner den i pannan så det karamelliseras.
    4. Lägg bröden på tallrikar med den karamelliserade sidan uppåt. Toppa med päron, lingonkräm och mynta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben