Lingonsufflé med kolaripplad vaniljglass

Serverar: 4-5 portioner

Tina lingonen så att de lätt går att passera genom silen till en puré. För att sufflén ska höja sig får inte äggvitan vispas för hårt. Den ska vara lätt och smidig och inte dela sig.

Ingredienser

  • Cocotteformar (ca1 ½ dl)
  • ½ msk smör
  • ½ msk strösocker
  • 225 g frysta lingon
  • 1 msk + 2 msk strösocker
  • ½ dl vispgrädde
  • ½ msk maizena majsstärkelse
  • 3 äggvitor
  • 1 tsk pressad citron
  • Kolasås
  • ½ dl strösocker
  • ½ dl ljus sirap
  • 1 dl mjölk
  • 1½ dl vispgrädde
  • Tillbehör
  • Vaniljglass
  • Lingon
  • Instruktioner

    1. Kolasås: Blanda socker, sirap, mjölk och grädde i en kastrull. Låt koka livligt 10-15 min.
    2. Sufflé: Smörj och sockra portionsformarna. Passera nästan alla lingon (spar några till garnering) genom en finmaskig sil till en puré koka upp lingonpuré, 1 msk socker, grädde och majsstärkelse under omrörning till en tjock kräm. Låt svalna.
    3. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa äggvitorna och citronsaften pösigt. Vispa ner 2 msk socker lite i taget. Vänd ner lingonkrämen och fyll formarna med smeten. Stryk dem platta med en kniv och se till att kanterna är rena så att sufflén kan resa sig. Ställ sufflérna på en plåt. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min.
    4. Pudra över florsocker och servera suffléerna direkt med vaniljglass, kolasås och lingon.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben