Pepparkaksrulle med lingonkräm

Serverar: 1 portioner

Mmm måste prova till jul.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1½ dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk ingefära, mald
  • 2 tsk kanel, mald
  • 1 tsk kryddnejlika, mald
  • 1 tsk kardemumma, finstött
  • ½ tsk bikarbonat
  • 2 msk filmjölk eller yoghurt
  • Fyllning
  • 250 g kesella
  • 1 1/4 dl lingonsylt, rårörd
  • Instruktioner

    1. Rulltårtan måste kallna innan fyllningen läggs på. Den går utmärkt att frysa och krämen kan gärna var lätt frusen vid serveringen. Ta fram den ur frysen och skiva den. Efter 20-30 min är krämen lagom tempererad i skivorna. Sätt ugnen på 250°.
    2. Vispa ägg och socker poröst.
    3. Blanda de torra ingredienserna väl. Rör ned dem i ägg- och sockerblandningen. Rör till sist ner filmjölken.
    4. Bred ut smeten på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 5 min.
    5. Sockra kakan på ytan och stjälp upp den på bakplåtspapper. Pensla med kallt vatten på papperet och lossa det försiktigt.
    6. Täck med en lätt fuktad handduk och låt den svalna.
    7. Blanda kesella och lingonsylt. Bred ut krämen på den kalla kakan. rulla ihop och lägg den i frysen. Ta fram den ca 1/2 timme före serveringen och skär den i skivor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben