Pepparkaksrulle med lingon

Utsökt kaka som passar bra till julen.

Ingredienser

  • Pepparkaksrullen
  • 1 dl potatismjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen ingefära
  • ½ tsk malda kryddnejlikor
  • 4 ägg
  • 2 dl socker
  • Fyllning
  • 1 burk kesella (250 g)
  • 1 ½ dl dl rårörda lingon
  • Instruktioner

    1. Sätt på ugnen på 250 grader.
    2. Lägg bakplåtspapper i en långpanna, smöra pappret. Blanda mjölet med bakpulver och kryddorna. Vispa ägg och socker poröst , rör ner mjölblandningen i äggsmeten.
    3. Häll smeten i långpannan. Grädda i mitten av ugnen ca 5 minuter. Strö socker över ytan. Lägg ett bakplåtspapper på ett galler och stjälp upp kakan. Dra bort papperet och låt kakan svalna. Bre på kesella och därefter lingonen. Rulla ihop från långsidan. Förvara i kylskåpet eller frysen. Skär i skivor eller tårtbitsformade bitar till servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben