Fryst pepparkaksrulle med lingongrädde.

Serverar: 10-12 portioner

Har blivit ett måste i min familj, inte enbart till julen.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1,5 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk ingefära
  • 1 tsk nejlikor
  • 1/2 tsk bikarbonat
  • 2 msk filmjölk
  • Fyllning
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl lingonsylt
  • Instruktioner

    Vispa ägg och socker poröst. Sikta ner de torra ingredienserna. Rör ner 2 msk filmjölk varsamt. Gräddas på bakpappersklädd ugnsplåt i 250 grader ca 5 minuter. Låt kallna under plåten. Vispa grädden och blanda ner lingonsylten. Bred över den kalla botten och rulla ihop löst. Frys in den. Den tinar snabbt när den ska avnjutas!

    Liknande recept

    4.9
    20 min
    8-9
    6

    Kommentarer (1)

    irko 30 november 2008

    Hallå Christa! Har gjort din pepparkaksrulle med lingongrädde idag till adventsfikat med våra grannar! Vi tyckte allihopa att den var supergod och inte så sötsliskig! Tack för ett bra recept!/// Inger

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben