Sitter just och bläddrar i senaste ICA-Kuriren (nr 29-30/11) och får syn på detta recept. Omedelbart börjar det vattnas i munnen och jag riktigt känner smaken. Måste testas omgående!
Ingredienser
500 g jordgubbar (1 l)
1 vaniljstång
½ dl koncentrerad flädersaft
Maräng- och citrusgrädde
2 dl vispgrädde
Ca 20 maränger
1 dl lemon curd
Ca 1 msk vatten
Instruktioner
Skölj, snoppa och halvera jordgubbarna. Lägg dem i en bunke. Halvera vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Rör ned dem i flädersaften och blanda detta med jordgubbarna. Låt stå och marinera en stund.
Vispa grädden och smula ned marängerna (men spara litet smulor till garnering). Rör lemon curden mjuk med vatten och vänd sedan med lätta drag ned den litet slarvigt i grädden.
Lägg jordgubbarna i glas och häll lagen över. Klicka på grädden. Toppa gärna med litet extra lemon curd och marängsmulor.
Supergott! Såg också receptet i ICA-kuriren, har blivit en favorit.