Flädergubbar med maräng- och citrusgrädde

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Sitter just och bläddrar i senaste ICA-Kuriren (nr 29-30/11) och får syn på detta recept. Omedelbart börjar det vattnas i munnen och jag riktigt känner smaken. Måste testas omgående!

Ingredienser

  • 500 g jordgubbar (1 l)
  • 1 vaniljstång
  • ½ dl koncentrerad flädersaft
  • Maräng- och citrusgrädde
  • 2 dl vispgrädde
  • Ca 20 maränger
  • 1 dl lemon curd
  • Ca 1 msk vatten
  • Instruktioner

    1. Skölj, snoppa och halvera jordgubbarna. Lägg dem i en bunke. Halvera vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Rör ned dem i flädersaften och blanda detta med jordgubbarna. Låt stå och marinera en stund.
    2. Vispa grädden och smula ned marängerna (men spara litet smulor till garnering). Rör lemon curden mjuk med vatten och vänd sedan med lätta drag ned den litet slarvigt i grädden.
    3. Lägg jordgubbarna i glas och häll lagen över. Klicka på grädden. Toppa gärna med litet extra lemon curd och marängsmulor.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    caha03 9 juli 2012

    Supergott! Såg också receptet i ICA-kuriren, har blivit en favorit.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben