Chèvrelax med vitlökstomater

Serverar: 4 portioner

Tid: 35 minuter

En variant av vardagslaxen

Ingredienser

  • 500-600 gram lax, antingen en hel filé eller skurna bitar
  • 3 dl gräddfil eller crème fraiche
  • 150 gram chèvre, mer om du vill ha stark chèvresmak
  • 4 tomater
  • 2 vitlöksklyftor
  • Honung
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Lägg laxen i en ungsfastform. Om du använder en hel laxfilé läggs den med skinnet ner. Blanda gräddfil / crème fraiche med chèvre (som mosas). Krydda med en klick honung, salt och peppar.
    2. Häll smeten över laxen.
    3. Skär av toppen på tomaterna och skär vitlöken i stavar som du stoppar i tomaten. Du kan också lägga ett basilikablad i tomaten. Lägg på toppen.
    4. Ställ in tomater och lax i ugnen på 225 grader i ungefär 25 minuter eller tills laxen har en innertemperatur på 58 grader.
    5. Servera med pressad potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben