Vitlökstomater med haricots verts och grillad halloumi

Serverar: 4 portioner

En snabblagad vegetarisk rätt. För att få det lite matigare kan du komplettera med grillade pilgrimsmusslor.

Ingredienser

  • 350 g haricots verts
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade eller mosade
  • Havssalt
  • 6 tomater, skalade
  • 6 msk kallpressad rapsolja
  • 2 halloumi à 250 g, ej light, skurna i 8 skivor
  • Basilika- eller persiljeblad
  • Olivolja
  • Svartpeppar från kvarn
  • Instruktioner

    1. Koka bönorna i saltat vatten några minuter, så att de är al dente och fortfarande lite "gnissliga". Häll av kokvattnet, spola i iskallt vatten och låt rinna av.
    2. Dela tomaterna på längden, skär bort bladfästet och pressa ut juice och kärnor i en skål. Skär upp fruktköttet.
    3. Lägg oljan och finhackad vitlök i en medelvarm stekpanna och rör om när det börjar puttra - det får inte ta färg. Höj värmen, häll i tomatjuicen, rör om och låt koka ner. Tillsätt sedan tomatköttet, låt koka i någon minut under omrörning. Sänk värmen och tillsätt bönorna så att de blir varma.
    4. Stek halloumi i en grillpanna för att få fina grillränder, lägg sedan upp dem på ett serveringsfat, lägg tomat- och bönröran ovanpå, strö över persilje- eller basilikablad, ringla över lite olivolja och krydda med nymalen svartpeppar. Ät ganska omgående, annars svalnar osten och blir hård.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben