Ugnsstekt falukorv à la Erik

Serverar: 4 portioner

En vän till mig lagade den här rätten första gången vi träffades och den är jättegod, går att ändra smakerna genom att byta ut vitlökstomaterna mot den som är smaksatt med chili.

Ingredienser

  • 1 falukorvsring à 800 gr
  • 2 packet tomater, finkrossade med vitlökssmak
  • 1 gul lök
  • 1 burk med majs
  • 1-2 msk matolja
  • 1 dl vatten, cirka
  • Instruktioner

    1. Lägg falukorven i en ugnsfast form, skär i den så att det går ett ganska djupt spår i hela korven på längden.
    2. Skär löken och lägg den runt korven, häll på majsen, tomaterna och vattnet och rör runt så det blandas. Vattnet kan uteslutas om man vill ha lite tjockare tomatsås. Ringla över oljan.
    3. Sätt in i ugnen på 250 grader i ca 45-60 minuter.
    4. Serveras med nykokt spaghetti.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    evaldo 10 december 2008

    Hej. Jag har lagat ditt recept "Ugnstekt falukorv á la Erik", det var väldigt gott. Jag tycker att ugnstemperaturen verkade lite väl högt så jag körde på 225º i 30 minuter och det räckte bra. Lägger in bilder, hoppas du inte har något emot det?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben