chicken creole

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

God rätt som t.om min annars kräsne sambo älskar!

Ingredienser

  • 4 portioner jasminris
  • 600 g kycklingfilè
  • 200 g chorizokorv
  • 3 msk flytande margarin
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 röd paprika
  • 4 dl krossade tomater
  • 1 nypa rosmarin
  • 1 nypa timjan
  • 1 nypa lagerblad
  • strösocker
  • tabasco
  • salt
  • Instruktioner

    1. Koka riset. Skär kycklingen i mindre bitar och slanta korven. Bryn kyckling och korv i margarinet. Lägg åt sidan. Hacka lök, pressa vitlök och tärna paprikan. Fräs dem tillsammans med kryddorna
    2. Slå på tomaterna och låt koka någon minut. Lägg i kycklingen och korven.
    3. Koka försiktigt i ca 10 minuter eller tills kycklingen är klar.
    4. Smaksätt med tabasco, salt och strösocker. Servera med riset!.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben