Chicken fried rice

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 30 minuter

Servera gärna med Sambal Oelek eller annan stark sås.

Ingredienser

  • 5 dl kokt ris (basmati eller långkornigt)
  • 1 gul lök
  • 300 g kycklingfilé (färsk eller grillad)
  • 1 dl frysta grönsaker (ärtor, majs & paprika)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olja
  • 2-3 ägg
  • 2 tsk sesamolja (viktigt för "rätta smaken")
  • Salt
  • Peppar
  • Chilikrydda
  • Instruktioner

    1. Koka riset. (eller använd rester) Hacka löken. Tärna kycklingen. Tina grönsakerna.
    2. Fräs löken i olja utan att den tar färg. (Använd en wok eller panna med höga kanter)
    3. Pressa i vitlöksklyftan.
    4. Lägg i kycklingen och grönsakerna.
    5. Fräs vidare tills kycklingen är helt genomstekt, eller tills allt blivit genomvarmt om du valt grillad kyckling.
    6. Knäck äggen direkt i pannan och rör om tills det har stelnat.
    7. Tillsätt riset och sesamoljan.
    8. Stek vidare en stund.
    9. Krydda med salt, peppar och chilikrydda.

    Liknande recept

    3.7
    10 min
    2-3
    3
    4.5
    1 h 30 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben