Chicken Kiev med vitlökssmör

Serverar: 4 portioner

Härligt gott när smöret rinner ut över de krispiga pommes fritsen

Ingredienser

  • 4 Medelstora kycklingbröst
  • 100g smör
  • Juice efter en halv citron
  • 4tsk salt
  • Svartpeppar
  • 1 stor klyfta vitlök
  • 2msk hackad persilja
  • 25g kryddat mjöl
  • 350g skorpmjöl
  • 1-2 ägg
  • ev. olja för fritering
  • Instruktioner

    1. 1. Placera varje del av kycklingbrösten mellan 2 smörpapper och slå ut köttet tills det är lagom jämt. Ställ det åt sidan på ett svalt ställe. (Detta görs om filéerna är väldigt ojämna)
    2. 2. Blanda smöret, citron juicen. Slå ihop det försiktigt. Tillsätt salt och peppar och blanda det väl.
    3. 3. Lägg smöret på plastfolie och rulla upp det som en korv och kyl ner det i kylen.
    4. 4. När smöret är färdigt dela upp det i 4 delar. Placera varje del i mitten av kycklingbröstet. Rulla ihop det och sätt ihop det med antingen tandpetare eller kökstråd.
    5. 5. Doppa varje kyckling i kryddat mjöl
    6. 6. Doppa det sen i det uppvispade ägget och sedan i skorpmjölet. Kyld det för 1-2 timmar. (Kyckling bör dock friteras omdelebart)
    7. 7. I en stor panna eller fritös, hetta upp oljan till 160-180 grader. Placera försiktigt ner 2 kycklingbitar i oljan. Låt dom vara där i ca 12-15 min, beroende på storlek och tills de är gyllenbruna. Flytta dem från fettet, ta ut tandpetarna eller tråden och låt torka på kökspapper. Håll dom varma i ugnen under tiden de andra friteras.
    8. (Om man inte vill göra besväret med att kyla ner smöret och dela upp dem, pröva att skära ett djupt snitt i filén och spritsa ut smöret och täpp igen. )
    9. Servera med antingen potatis, eller pommes frites

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben