Chilaquiles med kyckling och grön chili

Serverar: 4-6 portioner

En slags gratäng med mycket smak.

Ingredienser

  • 12 torra tortillas, strimlade
  • 1 msk vegetabilisk olja
  • Köttet från 1 liten kokt eller grillad kyckling, skuren i små bitar
  • 1 dl tacosås, valfri styrka, eller salsa verde
  • 3 msk hackad färsk koriander
  • 1 tsk finhackad färsk oregano, eller timjan
  • 4 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 krm mald spiskummin
  • 350 g riven ost, t ex cheddar eller mozzarella
  • 5 dl kycklingbuljong
  • Ca 115 g nyriven parmesan
  • Till servering
  • 3 3/4 dl gräddfil eller creme fraiche
  • 3 - 5 salladslökar
  • Tunt skivade inlagda pepparfrukter
  • 3 - 5 salladslökar
  • Instruktioner

    1. Lägg tortillastrimloran i en långpanna, vänd dem i olja och grädda dem i 190 grader i 30 minuter eller tills de är knapriga och gyllenbruna.
    2. Lägg kycklingköttet i en ugnsform, ca 23*33 cm, klicka över hälften av salsan, koriander, oregano, vitlök, spiskummin och lite av den rivna osten. Fortsätt varva på samma sätt och avsluta med strimlad tortilla.
    3. Slå på buljong och resten av den rivna osten. Grädda i samma ugnsvärme i 30 minuter eller tills allt är genomvarmt och osten har börja bli gyllengul här och där. Servera med en klick gräddfil och salladslök och inlagda chilifrukter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben