Chili med auberginekaviar och rostad tortilla

Serverar: 4 portioner

Sätt fart på smaklökarna! Morot, palsternacka, vitlök, kanelstång får puttra ihop med chilipulver.

Ingredienser

  • Chili
  • 3 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 morot
  • 1 palsternacka
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk chilipulver
  • 1 kanelstång
  • 1 tsk salt
  • 500 g krossade tomater
  • ½ blomkålshuvud
  • Auberginekaviar
  • 1 aubergine, ca 400 g
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • Saft från ½ lime
  • 2 tomater
  • Salt
  • Rostad tortilla
  • 1-2 mjuka vetetortillor
  • Olja
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Skala och grovhacka lök, vitlök, morot och palsternacka. Fräs hacket i olja, strö över chili och låt fräsa med. Lägg i kanelstången, salta lätt, slå på tomaterna. Låt puttra i 20 minuter. Bryt blomkålen i mindre bitar, lägg ner i grytan. Låt puttra ytterligare 5 minuter.
    2. Nagga auberginen med en gaffel, lägg den på bakpappersklädd plåt. Baka i 175 graders varm ugn ca 40 minuter. Dela den på längden, gröp ur innanmätet. Pressa ut överflödig vätska med en handduk. Finhacka aubergineköttet till mos. Tillsätt salt, vitlök, olivolja och limesaft. Dela tomaterna och gröp ur kärnorna, tärna köttet och vänd ner i auberginekaviaren.
    3. Skär tortillan i remsor, pensla med olja och rosta gyllenbruna i 175 graders varm ugn. Salta. Lägg upp chilin i små skålar, servera med auberginekaviaren och rostad tortilla.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben