Chili med auberginekaviar och rostad tortilla
Sätt fart på smaklökarna! Morot, palsternacka, vitlök, kanelstång får puttra ihop med chilipulver.
Ingredienser
Chili
3 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 morot
1 palsternacka
2 msk rapsolja
2 msk chilipulver
1 kanelstång
1 tsk salt
500 g krossade tomater
½ blomkålshuvud
Auberginekaviar
1 aubergine, ca 400 g
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
Saft från ½ lime
2 tomater
Salt
Rostad tortilla
1-2 mjuka vetetortillor
Olja
Salt
Instruktioner
- Skala och grovhacka lök, vitlök, morot och palsternacka. Fräs hacket i olja, strö över chili och låt fräsa med. Lägg i kanelstången, salta lätt, slå på tomaterna. Låt puttra i 20 minuter. Bryt blomkålen i mindre bitar, lägg ner i grytan. Låt puttra ytterligare 5 minuter.
- Nagga auberginen med en gaffel, lägg den på bakpappersklädd plåt. Baka i 175 graders varm ugn ca 40 minuter. Dela den på längden, gröp ur innanmätet. Pressa ut överflödig vätska med en handduk. Finhacka aubergineköttet till mos. Tillsätt salt, vitlök, olivolja och limesaft. Dela tomaterna och gröp ur kärnorna, tärna köttet och vänd ner i auberginekaviaren.
- Skär tortillan i remsor, pensla med olja och rosta gyllenbruna i 175 graders varm ugn. Salta. Lägg upp chilin i små skålar, servera med auberginekaviaren och rostad tortilla.
Liknande recept
Kommentarer (0)