Chili- och kokosglaserade quornfiléer med matig sallad

Serverar: 4 portioner

Quorn finns att köpa som fryst vara. Konsistensen är tämligen fast. Används som ersättare till kött i matlagning.

Ingredienser

  • 8 st quornfiléer
  • 100 g ruccolasallat
  • 400 g svarta bönor (burk)
  • 200 g körsbärstomater
  • 2 st avokado
  • 1 st lime
  • 1 msk rapsolja
  • 1 dl sweet chilisås med kokos
  • 2 msk soja (japansk)
  • Flingsalt
  • Svartpeppar (nymald)
  • Instruktioner

    1. Tina quornfiléerna.
    2. Sallad: Skölj ruccola och låt rinna av. Häll bort bönspad i durkslag och skölj bönorna. Halvera tomater. Skala och tärna avokado. Droppa lime på avokadon så att den inte mörknar.
    3. Blanda försiktigt ruccola, bönor, tomater. Droppa lite rapsolja över.
    4. Quorn: Hetta upp matolja i panna och lättstek quornfiléerna enligt anvisning på förpackning. Salta och peppra lätt. Pensla med chilisås mot slutet.
    5. Fördela salladen på tallrikar. Garnera med avokado. Lägg 2 uppskurna filéer på var tallrik. Droppa över lite soja och lime.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben