Chili- och limemarinerad kyckling

Serverar: 4 portioner

Det smakar grillat mitt i vintern om denna rätt. En halv chilifrukt ger bra hetta tillsammans med vitlökarna.

Ingredienser

  • 600-700 g kycklingfilé
  • 2 msk grillkrydda
  • 2 vitlöksklyftor
  • ½ röd chilifrukt
  • 2 msk olivolja
  • Saften av 1-2 lime
  • ½ dl vatten
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Skär filéerna i tre delar på längden. Krydda med grillkrydda runtom.
    2. Skala och finhacka vitlöken. Kärna ur och finhacka chilifrukten. Fräs vitlök och chilifrukt i oljan i en kastrull. Ta kastrullen från värmen, tillsätt lime och vatten.
    3. Stek kycklingen så att den får stekyta. Lägg över den i en ugnsform och häll över vitlöks- och chilioljan. Tillaga kycklingen i ugnen tills den är genomstekt, 12-20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben