Chiligryta

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Stark, rustik och underbart god.

Ingredienser

  • 500 g grytbitar av nötkött
  • 8 salladslökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 burk hela konserverade tomater
  • 2 gröna chilifrukter
  • 33 cl ljust öl
  • 1 tärning köttbuljong
  • Chilipulver
  • Chilisås
  • Spiskummin
  • Oregano
  • Grovmalen svartpeppar
  • Salt
  • Farinsocker
  • Instruktioner

    1. Hacka salladslöken. Kärna ur och hacka chilifrukten.
    2. Bryn köttet i olja i en gryta. Blanda ner salladslök och chilifrukt. Låt fräsa ett tag.
    3. Blanda ner resten av ingredienserna. Krydda efter behag. Låt grytan koka ca 1 ½ timme.
    4. Smaka av då och då så att chilismaken inte blir för stark/svag. Servera med ris.

    Liknande recept

    1 h 15 min
    8
    4.8
    3 h
    4
    10

    Kommentarer (1)

    MatAnders 27 februari 2010

    Mycket god körde röd chili och massor med chilipulver ölen lyfte den ytterligare ett snäpp mot den jag grort tidigare som liknar denna, stort tack kommer göras om.

    Relaterade Artiklar

    Vegetariska recept
    Vegetarisk mat är verkligen gott. Här får ni ett par recept från vå...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben