Chiligryta med palsternacka

Serverar: 4 portioner

En vardagsfavorit

Ingredienser

  • 400 g nötfärs
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 stora morötter
  • 2 palsternackor
  • 1 stor purjolök
  • Smör
  • 1 burk krossade tomater, ca 400 g
  • 2-3 tsk chilipulver
  • 1 köttbuljongtärning
  • ½ burk majs
  • Sockerärtor
  • 4 dl crème fraiche, tomat & basilika
  • 1 tsk salt
  • ½ dl hackad persilja
  • Instruktioner

    Skala och hacka vitlöken. Skala morötter och palsternackor och skär dom i bitar. Grovstrimla purjolöken. Stek färsen i smör i en stekpanna. Lägg i vitlöken och låt den fräsa med. Lägg över i en gryta. Lägg i morötter, palsternacka, krossade tomater, chilipulver och smulad buljong. Skölj sockerärtorna i kallt vatten, skär dom i bitar. Rör sen ner majs och sockerärtor i grytan. Låt allt koka ca 5-10 min. Smaksätt med salt och peppar. Rör ner persiljan och ca 2 dl crème fraiche tomat & basilika. Servera resten av crème fraichen till grytan med en fräsch grönsallad.

    Liknande recept

    1 h 15 min
    8
    5
    1 h 30 min
    3-4
    1

    Kommentarer (1)

    islgu 5 december 2009

    Riktigt gott! Fick också tillfälle att använda morötter, palsternackor och purjo som fortfarande finns kvar ute i landet.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben