Bakad palsternacka med ost

Serverar: 4 portioner

Smakrik smårätt som kan njutas ensam, passar även utmärkt till lamm.

Ingredienser

  • 4 palsternackor à ca 100 g
  • 1 msk Arla smör- och rapsolja oliv
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 150 g Apetina grekisk feta
  • 1 msk honung
  • 1 ask krasse
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°.
    2. Tvätta palsternackorna och dela dem på längden. Blanda med smör- och rapsolja, salt och peppar.
    3. Lägg dem i en ugnssäker form eller långpanna och baka i mitten av ugnen tills de är mjuka, ca 30 min.
    4. Låt svalna. Smula över ost och ringla över honung.
    5. Garnera med klippt krasse.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    severina 29 september 2011

    Jättegott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben