Chiligryta med kyckling

Serverar: 4 portioner

En snabblagad rätt som serveras med grönsallad och lantbröd eller tacoskal.

Ingredienser

  • 1 msk rapsolja
  • 700 g kycklingfärs
  • 1 msk chilipulver
  • 1 tsk chilipeppar
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • ½ tsk salt
  • 1 burk stora vita bönor (400 g)
  • Tillbehör
  • Isbergssallad
  • Bröd
  • Instruktioner

    Hetta upp olja i en stekpanna och fräs kycklingfärsen tillsammans med chilipulver, chilipeppar och paprikapulver ca 3 min. Lägg över i en gryta. Fräs lök och vitlök i stekpannan tills löken blir mjuk. Blanda ner i grytan med fräst färs och ställ grytan på medelvärme. Tillsätt tomatpuré, vatten och buljongtärning och låt alltsammans koka ca 10 min. Låt bönorna rinna av. Smaka av grytan med salt och blanda ner bönorna. Värm ca 1 min och servera med sallad och bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben