Chiligryta med squash och kokosmjölk

Serverar: 4 portioner

Thailändskt gott!!!

Ingredienser

  • 250 g kycklingfilé
  • 1 gul squash eller 4 minisquash
  • 1 aubergine, ca 300 g, eller miniauberginer
  • 1-2 msk olja
  • 1½ tsk salt
  • 1-2 tsk röd chilipaste
  • 1 burk kokosmjölk (400 ml)
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • Juice och fint rivet skal av 1 lime
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingfilén i strimlor. Skär squash och aubergine i mindre bitar.
    2. Hetta upp oljan i en wok eller vid panna. Stek kycklingen tills den fått fin färg. Salta. Tillsätt chilipaste och grönsaker. Stek några minuter tills även de fått fin färg.
    3. Tillsätt kokosmjölk, buljongtärning och lime. Sjud tills grönsakerna är knappt mjuka.

    Liknande recept

    1 h 15 min
    8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben