Chilikryddad svamptoast

Serverar: 2 portioner

Vill du testa en spännande variant på svampmacka? Prova då på chilikryddad svamtoast. Det är en smakupplevelse med sting i!

Ingredienser

  • 1 liten bit färsk ingefära
  • ½ vitlöksklyfta
  • 1 schalottenlök
  • ½ röd chili
  • 150 g svamp, t ex champinjoner
  • Smör
  • Salt
  • Peppar
  • 2 msk grovhackad persilja
  • 2 skivor ljust toastbröd
  • 6 skivor Prästost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°.
    2. Skala och finhacka ingefära, vitlök och schalottenlök. Kärna ur och finhacka chilin. Skär svampen i grova bitar.
    3. Stek svampen i smör, tillsätt ingefära, vitlök, schalottenlök och chili. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner persiljan.
    4. Fördela svampfräset på brödet. Hyvla över ost och gratinera i ugnen cirka 5 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben