Chilimarinerad kyckling- och quinoasallad med yoghurtsås

Serverar: 4 portioner

Låter spännande och sådär lagom hett samt väldigt gott!

Ingredienser

  • 2 röda paprikor
  • 4 majskycklingbröst eller kycklingfilé
  • 2 tsk rökt chilipulver eller vanligt chilipulver
  • 100 g riven västerbottensost
  • 2 dl okokt röd quinoa
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 1 dl + 2 msk hackad persilja
  • Salt
  • Peppar
  • Sås
  • 2 dl matyoghurt
  • 2 tsk rökt chilipulver eller vanligt chilipulver
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250°.
    2. Lägg paprikorna i en ugnsfast form och rosta dem i ca 20 min. Skalet ska vara nästan helt svart. Låt dem svalna.
    3. Skala, dela på mitten och kärna ur. Sänk ugnsvärmen till 180°.
    4. Skär ett snitt i den tjockare delen av kycklingbrösten. Krydda med chili. Fyll med paprika, ost och 1 dl persilja. Rulla ihop kycklingen i fyra foliepaket. Stek i ugnen ca 15 min eller tills innertemperaturen är 70°. Ta ut och låt vila 10 min.
    5. Koka quinoa enligt anvisning men tillsätt hönsbuljongen i kokvattnet. Blanda quinoa med finhackad persilja. Salta och peppra.
    6. Blanda ihop ingredienserna till såsen. Skär kycklingen i skivor och servera med quinoa och chiliyoghurt. Toppa gärna med lite extra smulad Västerbottensost.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben