Chilinudlar med kyckling

Serverar: 4 portioner

Det här kallas "sticky noodles" på engelska, vilket betyder såsiga nudlar. 497 kalorier per portion.

Ingredienser

  • 250 g äggnudlar
  • 3 kycklingfiléer, 500 g
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 röd chilifrukt
  • 4 salladslökar
  • 1 röd paprika
  • 2 msk rapsolja
  • 100 g sockerärtor
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk honung
  • 3 msk sweet chilisås
  • 1 dl vatten
  • ½ citron
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • Instruktioner

    1. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Strimla kycklingfiléerna, vänd dem i mjölet.
    2. Skölj, kärna ur och strimla chilifrukten. Skölj och strimla salladslök och paprika, spara lite lök till garnering.
    3. Fräs kycklingen gyllene i oljan i en stekpanna, tillsätt chilifrukt, lök, paprika och sockerärtor. Fräs 1 minut. Tillsätt soja, honung, chilisås och vatten, låt puttra ihop.
    4. Pressa juice från citronen över kycklingen, tillsätt nudlarna. Smaka av med salt och peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    HelenaF 5 september 2011

    Super gott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben