Chiliostron och sallad med päronnudlar

Serverar: 4 portioner

Ostron kan verka krångligt men är en jättesnabb och enkel förrätt som inte ens kräver någon spis. Om du vill kan du pressa lite citron över dem och äta dem precis som de är.Salladen är smakrik med sötma från päronen, sälta från osten och lite syrlig marinerad svamp.

Ingredienser

  • Sallad
  • 150 g svamp, t ex karljohan eller shiitake
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl rödvinsvinäger
  • ½ dl strösocker
  • 12 färska gröna sparrisar
  • 75 g grönmögelost
  • 2 päron t ex Anjou eller William
  • Ca 100 g blandad sallad
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • ½ dl rostade solrosfrön
  • Dressing
  • ½ msk rödvinsvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm strösocker
  • 2 krm salt
  • Chiliostron
  • 4-8 små ostron
  • 1 dl strimlad mangold eller spenat
  • ½ msk olivolja
  • Saft av en halv lime
  • 1 röd spansk pepparfrukt
  • Instruktioner

    1. Sallad: Ansa och skiva svampen. Stek den lätt i olivolja. Koka upp vinäger och socker i en kastrull. Dra av från värmen och lägg i svampen. Låt dra 10 minuter. Häll av vinägern.
    2. Skär bort 2 cm på sparrisstjälken. Koka sparrisen i lättsaltat vatten 2-3 minuter. Spola i kallt vatten så att kokningen avstannar.
    3. Skär osten i tärningar. Skala kärna ur och skär päronen i nudeltjocka strimlor.
    4. Blanda dressingen.
    5. Blanda alla ingredienser utom svartpeppar och solrosfrö med dressingen. Strö över dem till sist.
    6. Ostron: Öppna ostronen och lossa dem från skalen. Fräs mangold snabbt i olivolja. Pressa över lime och låt svalna. Kärna ur och skär pepparfrukten i små tärningar.
    7. Servering: Lyft upp ostronet ur skalet och lägg mangold i botten. Lägg tillbaka ostronet och strö över spansk peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben