Chiliwok med kyckling

Serverar: 2 portioner

Tid: 30 minuter

En stark wok med kyckling, chili, svamp och paprika. Perfekt för den som gillar rätter med sting, passar bra med bröd till att doppa i såsen.

Ingredienser

  • 2 kycklingfiléer
  • 1 röd chili
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 orange paprika
  • 2-3 färska champinjoner
  • 2-3 tsk sambal oelek
  • 3 msk sweet chili sås
  • 2 tsk soja
  • 1 dl vatten
  • 1½ msk majsstärkelse
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingfiléerna i cm stora bitar och lägg i en varm panna med oja och börja steka. Hacka chilin i små bitar och lägg i pannan. Skär paprikan i cm stora bitar och lägg också i pannan. Pressa i vitlöksklyftorna och stek tills kycklingen är klar.
    2. Skär svamparna i lagom bitar och lägg i pannan, blanda också i sweet chili såsen.
    3. Blanda vatten, soja och majsstärkelsen och blanda tills stärkelsen lösts upp och häll i panna och låt koka tills såsen tjocknat. Servera med ris och bröd.
    4. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben