Chilly Chili Sallad

Serverar: 5-6 portioner

Tid: 25 minuter

Jag skulle bjuda några vänner på lasagne och funderade på vad jag skulle ha till och naturligtvis var en fräsch sallad som ackompanjemang ett naturligt tillval! Inspirerat av medelhavsköket, komponerade jag en sallad som jag är väldigt nöjd med och detta blev resultatet!

Ingredienser

  • 1 isbergssalladshuvud (eller ruccola)
  • 8-12 gula och röda cocktailtomater (alt. 2-3 vanliga tomater)
  • 1 gurka
  • 1 valfri chilifrukt, alt. spansk peppar (ca 5-7 cm lång)
  • Saften av ½ citron
  • Citronskalet från en hel citron (efter smak)
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 dl finhackad, gärna färsk mynta
  • Flingsalt
  • Olivolja
  • Instruktioner

    1. Skär upp sallad, tärna gurkan och skär tomaterna i småbitar. Finhacka chilifrukt, mynta och pressa vitlöken. Gillar Ni vitlök ta 2 klyftor. Uteslut kärnorna i chilifrukten för att få en mildare sallad. lägg ner allt i en salladsskål, ringla över olivoljan, riv ner citronskalet, pressa i citronsaften och strö över lite flingsalt, blanda väl.
    2. Tips: Om Ni hade tänkt förbereda salladen för att ta med er, t ex på picnic, så uteslut de geléaktiga tomatkärnorna och använd bara fruktköttet för att få en sallad som inte slokar och snabbt blir blaskig, förslagsvis tar Ni i så fall 12 cocktailtomater istället för 8 som föreslaget (eller 3 st vanliga tomater).
    3. Väljer Ni att använda de vätskerika tomatkärnorna i salladen så föreslår jag att Ni serverar salladen direkt, eller åtminstone inom 15 minuter, annars hinner den säcka ihop och bli blaskig. Dessa måttangivelser är på en höft, självklart går det att modifiera efter eget tycke och smak! Testa med lite fetaost (eller parmesan) och oliver för en matigare lunchsallad t ex?
    4. Buon appetito!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben