Chipotlechoklad med kanel

Serverar: 2 portioner

Tid: 10 minuter

En kopp varm choklad plåstrar om och lindrar, tinar upp och frostar av, skänker trygghet, lugn och mys i magen.

Ingredienser

  • ½ krm chipotlepaste (finns i tacohyllan)
  • 2 tsk kakao
  • 1 tsk strösocker
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • 3 dl mjölk
  • 1 kanelstång
  • Chilipulver
  • Instruktioner

    Blanda chipotlepaste, kakao och socker i en kopp. Späd med 2-3 msk grädde och rör om till en jämn smet. Vispa resten av grädden. Värm mjölken långsamt på svag värme tillsammans med kanelstången. Späd ut chokladröran i koppen med mjölken under omrörning. Toppa med vispad grädde, strö lite chilipulver över.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben