Chocklad och saffranstryffeltårta

Mumsigt! Verkar enkel att baka!

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 200 g mörk choklad
  • 2 dl strösocker
  • 4 st ägg
  • Saffranstryffel
  • 1 dl vispgrädde
  • ½ påse saffran, á 0,5 g
  • 200 g vit choklad
  • Till garnering
  • 40 g valnötter
  • 75 g mörk blockchoklad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°.
    2. Smält smöret i 2-liters kastrull. Ta från värmen. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i smöret. Rör tills allt är smält. Vispa ner socker och sedan äggen ett i taget till allt är jämnt blandat.
    3. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda på andra falsen nerifrån 15-20 min. Låt kallna.
    4. Stöt sönder saffranet och låt det koka upp med grädden. Hacka chokladen och låt den smälta i den varma grädden. Häll smeten över chokladtårtan och låt stelna.
    5. Smält chokladen och doppa nötterna till hälften i choklad. Låt de stelna innan du lägger dem på tårtan. Förvara tårtan i kyl fram till servering

    Liknande recept

    30 min
    8-10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben