Chocolate cheesecake
Serverar:
6-8 portioner
Underbar efterrätt!!
Ingredienser
200 g digestivekex
200 g maryland cookies
2 msk kakao av god kvalitet
125 g smör
2 ½ dl kesella
400 g philadelphiaost
1 dl strösocker
1 vaniljstång, färsk
3 ekologiska ägg
200 g mörk kvalitetschoklad 70 %
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader.
Krossa kexen fint i en mixer och blanda smulorna med smält smör och kakao.
Tryck ut blandningen till en botten i en teflonform med löstagbara kanter, 24 cm i diameter.
Förgrädda bottnen i mitten av ugnen i cirka 7 minuter och låt den svalna. Sänk ugnen till 130 grader.
Vispa philadelphiaost, kesella, strösocker och fröna ur en urskrapad vaniljstång krämigt i en skål.
Rör ner ett ägg i taget.
Bryt chokladen i bitar och smält dem på svag värme i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).
Blanda chokladen i smeten häll den över kexbottnen. Garnera ytan med hela pekannötter.
Grädda kakan i 130 grader i cirka 40 minuter.
Servera cheesecaken kylskåpskall. Garnera gärna med lite siktad kaka
Liknande recept
Chocolate cheesecake muffins
4.8
10-12
4
Chocolate Cheesecake Cupcakes
5
12
1
Chocolate chip cheesecake fudge mudcake
4.8
40 min
10
8
Death by chocolate cheesecake
5
1 h
20
3
Chocolate Cheesecake Cupcakes
4.7
12
3
Chocolate Cheesecake
Double chocolate chip cookies
4.7
40
2
Cheesecake med smak av kanel
50 min
6
Frozen cheesecake
4.6
40 min
6-8
13
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!