Chocolate pecan pie - Chokladpaj med pekanfyllning

Serverar: 12-14 portioner

Det här är Roy Fares bästa chokladpaj. Chokladig, nötig och heeelt underbar!

Ingredienser

  • 2 dl vetemjöl
  • 3/4 dl florsocker
  • ½ dl kakao
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 1 äggula
  • Pekanfyllning
  • 200 g + 100 g pekannötter
  • 75 g mörk choklad
  • 150 g smör
  • 3 ägg, rumsvarma
  • 3 dl farinsocker
  • 3/4 dl socker
  • 3/4 tsk salt
  • ½ dl vetemjöl
  • Tillbehör
  • 4 dl lättvispad grädde
  • Garnering
  • Florsocker
  • Kakao
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop mjöl, florsocker, kakao och smör i en matberedare. Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop till en deg. Plasta in degen och låt den vila i kylen i ca 20 minuter. Kavla ut degen 3-4 mm tjock på mjölad arbetsbänk. Klä en form med löstagbar kant 28 cm i diameter, med degen. Ställ i frysen i 35-40 minuter.
    2. Pekanfyllning: Sätt ugnen på 175 grader. Grovhacka 200 g pekannötter. Hacka chokladen. Smält smöret i en kastrull och tillsätt chokladen. Rör tills chokladen smält. Vispa äggen fluffiga tillsammans med farinsocker, socker och salt. Vispa i chokladsmöret och mjöl.
    3. Strö pekannötterna i formen och häll över smeten. Toppa med 100 g hela pekannötter. Grädda i mitten av ugnen tills pajen fått fin gyllenbrun färg och känns fast, ca 30 minuter. Låt svalna.
    4. Servera pajen med en klick lättvispad grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben