Choklad kaka i micro

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 15 minuter

Snabbt och enkelt

Ingredienser

  • 100 g Smör
  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 msk kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • Instruktioner

    Dela matfettet i mindre bitar, lägg i en skål och täck med plastfolie, smält på full effekt i 11/2 min. Vispa ägg och socker pösigt,blanda samman mjölet, kakaon och vaniljsockert, rör ner blandningen i äggsmeten. Vänd till sist i matfettet. Häll smeten i en rund glasform ca 27 cm i diameter, grädda kakan på full effekt i 8-10minuter. Låt kakan svalna och låt stå kallt tills den skall serveras, skär i portionsbitar och sikta över florsocker. Servera med mjukrörd glass eller grädde

    Liknande recept

    4.4
    30 min
    35
    14

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben