Choklad och banankakor

Serverar: 20 portioner

Tid: 30 minuter

Som havreflarn fast lite festligare!

Ingredienser

  • 175 g margarin
  • 2½ dl brun farin
  • 3 msk socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 banan
  • 1 ägg
  • 3 dl havregryn
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 150 g blockchoklad
  • Instruktioner

    1. Skala och mosa bananen. Grovhacka blockchokladen. Sätt på ugnen på 200 c. Rör ihop margarine, farin, socker och vaniljsocker i en skål. Tillsätt ägget och bananmoset. Blanda havregryn, mjöl, bakpulver och salt i en annan bunke och tillsätt detta. Rör också ner chokladen.
    2. Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper på. Tänk på att inte lägga smeten för tätt - de flyter ut ganska mycket i ugnen! Ta istället två plåtar.
    3. Grädda 10 -15 min. Låt svalna på galler.

    Liknande recept

    5
    1 h
    10-12
    1

    Kommentarer (1)

    monfo 1 augusti 2009

    Jättegoda kakor!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben